Helg i Cuenca

Vi var i Cuenca förra helgen, bara för att titta runt lite och byta omgivning för en stund. Det blev en riktigt trevlig helg med god mat och mycket att se. Cuenca ligger ungefär 170 km från Madrid mot Valencia, det tog ungefär 2h tror jag med bil.

Väl där i Cuenca så tittade vi på den fina utsikten i gamla stan och såg självklart ”casas colgadas” vilket betyder på ett ungefär fallna husen, det har ju inte fallit men de verkar vara på god väg. Dock så byggdes detta under 1300-1400 talet så det verkar ha stått ett tag.

Vi fick också testa lite ny mat, bland annat toasten ni kan se vilket har krossade tomater och ansjovis, riktigt gott! Det andra är gris inälvor lindade på en pinne friterat i olja, serveras med lime och bröd, behöver jag säga mer? 😛

Gatorna var väldigt trånga i gamla stan, andra dagen tog vi bilen upp och det var ett litet äventyr att trycka sig igenom alla små öppningar och gator. Men spännande. Vi fick också se ut över staden, vilket jag tyckte ser väldigt medelhavet ut 🙂

Efter Cuenca så bestämde vi oss att ta en extra tur för att se Ciudad Encantada och El nacimiento del rio Cuervo. Under resan stannade vi till på en utkikplats i bergen som heter Ventano del diablo (Diablos fönster) som var väldigt fint bland bergen.

Ciudad Encantada är ett område som är fullt med stora stenbumlingar konstigt formade från miljoner av år när allt det låg under havet. Rätt häftigt. Dock så var det rätt mycket folk och ingen guidning, men det var helt okej.

När vi väl kom fram till El nacimiento del rio Cuervo (Födelsen av floden Cuervo), det är mer eller mindre vart floden börjar, så hade vi köpt ett vykort som visade ett jätte fint ställe. Dock måste jag nog säga att vykortet var bra mycket finare än verkligheten. Men det var skoj iaf och det var roligare att åka på lite små vägar och se lite fin utsikt än att ta motorvägen tillbaka till Madrid.

För att sammanfatta så var det en bra kort semester, inget jätte dyrt men man hinner mycket på en helg iaf 🙂 Ha det bra /Michael

Annonser

2 svar so far »

  1. 1

    Fin natur och riktigt coola hus (för en svensk dvs). Vad kul att du har en blogg så man kan spana in hur du har det! Kram =)


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: